04/07/05
Verslag van Dennis van den Dries:
vrijdag 24-06. een trieste dag voor het team waar ik deel van uit maak. Ik zou de ZoeParTour rijden met Danny. Een oud-collega van me. Danny belde me vrijdag met de mededeling dat hij op bed lag met een zonnensteek en niet kon starten. Ook begeleider Joop liet het daags voor de tour afweten. Waar haal je zo een renner en begeleider vandaan?? een neef van me (René) wilde meefietsen maar had 10 jaar!! niet gefietst. En als begeleider kon er een goede bekende van me mee. opgelost!!!

zaterdag 25-06. om 4.30u ging mijn wekker om vervolgens om 5:30u te verzamelen. 6:00u vertrek met het gehele team naar Zoetermeer. Lekker op het gemak gereden en om 8:00u aangekomen in Zoetermeer. Daar hadden we 1,5 uur de tijd om ons klaar te maken voor vertrek. 9:20u klonk het startschot voor ons team. De eerste 40km moesten we de route zelf lezen. Met mijn coördinatie valt dat niet mee en had ik meteen 7km omgereden (met dank aan de postbode in Zoetermeer). na 40km stond de volgwagen ons op te wachten en zijn we verder gereden richting ons eerste rustpunt (op 130km). René begon er behoorlijk doorheen te zitten na 100km. Kan natuurlijk ook niet anders zonder te trainen. bij het bereiken van de eerste verzorgpost had mijn maatje het helemaal gehad en ik had verwacht dat ik alleen verder zou moeten. Nadat Rene een uur op de massagebank had gelegen besloot hij om verder te rijden. Erg knap van hem!! op het 200 kilometerpunt aangekomen was René helemaal gesloopt en besloot hij om te stoppen. Ik dank hem op mijn knie dat hij het zover heeft volgehouden!! petje af!! Toen René stopte ben ik direct doorgereden. Benen waren erg goed wat ervoor zorgde dat ik van kilometer 200 tot 480 heb gereden met een kruissnelheid van 38 á 40km/h. Toen begonnen de problemen. Omdat ik alleen was viel ik continue in slaap. in de afdaling van Saint-Gobain waar ik met 60km/h naar beneden kwam viel ik echt in slaap en zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie. mijn crew nam het besluit om me van de fiets te halen voor een massage en een bord eten. Bij deze stop werden we gepasseerd door de volgwagen van het team dat achter me reed. Een wijs besluit was het om de overige 130km met hen te rijden. Het tempo van dit team lag veel lager dan mijn tempo maar ik was genoodzaakt met hen mee te rijden. Anders waren er echt ongelukken gebeurd. In de laatste 100km werden we verrast door zo'n 2200m hoogteverschil. Iets wat we absoluut niet hadden verwacht. Gelukkig ligt mijn hart wel in de bergen en had ik weinig moeite met deze onverwachte reuzen. met zo'n 630 kilometer (30km omgereden!!) op de teller bereikte ik de camping aan de rand van Parijs. Eindpunt van de ZoeParTour. Na een uurtje in coma te hebben geleden hebben we de bbq aangeslingerd en met z'n allen gegeten. erg gezellig!!! zondagmorgen een hele leuke rit gemaakt van de camping naar hartje parijs alwaar de cheque voor het goede werdt overhandigd. Na het overhandige van deze cheque zijn we in de auto gestapt terug naar Nederland.

De ZoepParTour is echt een hele leuke en gezellig tocht!!! volgend jaar sta ik zeker weer aan de start.

wat cijfers: totaal 630km gereden in 23:30u (excl rustpauze). hoogteverschil van 2200m en een maximale hartslag van 203 bpm. 37km omgereden (DAMN!!)


29/06/05

Er is de afgelopen dagen een hoop gebeurd. Veel kilometers verreden, gezwoegd, gesteund, maar bovenal veel gelachen. De omstandigheden waren ideaal en de sfeer onderling super! Het is weer een tour geweest om niet snel te vergeten. Er zijn nu al veel geluiden van deelnemers voor ZOEPAR-tour 2006 (het eerste lustrum). De vermoedelijke startdatum is zaterdag 17 juni 2006. Maar nu eerst genieten van nieuwe foto's en hopelijk binnenkort wat persoonlijke verhalen van deze en genen. Uiteraard volgen de uitslagen van de teams zeer binnenkort. Nog een klein niet onbelangrijke mededeling: iedereen die op een manier een bijdrage heeft geleverd aan het financiele en sportieve succes van ZOEPAR-tour 2005: onwijs bedankt!


27/06/05

NIEUWBERICHT UIT DE HAAGSCHE COURANT, door Henk Sepers:

ZOETERMEER | Een tikkeltje gek zijn ze volgens eigen zeggen wel. Maar voor het goede doel hebben de elf deelnemers aan de zonder-slaap-fietstocht van Zoetermeer naar Parijs het graag over. Twee dames en negen heren fietsen tijdens de zeshonderd kilometer geld bij elkaar voor twee goede doelen. De Stichting Doe Een Wens krijgt een cheque met 5.500 euro. Handbalvereniging Gemini krijgt 1.500 euro. De ZOEPAR-tour wordt dit jaar voor de vierde keer verreden. Initiatiefnemer Zoetermeerder Alexander Straathof fietst samen met Wim Raateland (Naaldwijk) en Marco Opdam (Zoetermeer). Zij vormen een team met de toepasselijke naam “Zolang we trappen komen we verder’. MiXZ Bike Team, Extreme-Team en Team Rings completeren het deelnemersveld. Waar Alexander Straathof kan bogen op ervaring is het voor Marco Opdam de eerste keer dat hij aan het vertrek staat. “Van de week veel pasta gegeten en vanmorgen een paar sneetjes bruin brood met hagelslag”, zegt hij goed gehumeurd voor vertrek uit het Van Tuyllpark. “Ach het is net alsof ik een fietsvakantie heb, maar dan de hele afstand in één keer.” Vanaf het clubgebouw van Gemini gaat het in lijn naar Schoonhoven. Een lekker briesje als steun in de rug. Wim Raateland ontpopt zich tot een ware tempobeul. De zweetdruppels parelen van zijn voorhoofd. De drie hebben Boskoop nog niet achter zich gelaten als de tien minuten eerder gestarte rijders van Team Rings worden opgeslokt. “Een wegomlegging in Boskoop met als gevolg de we vijf kilometer extra rijden moesten rijden”, moppert René Zandkuijl die pas één dag voor vertrek te horen kreeg dat hij mee mag rijden als invaller voor de zieke Danny van de Haspel. Via feeërieke dorpjes als Tempel en Hekendorp wordt ruim binnen de twee uur zilverstad Schoonhoven bereikt. Ondertussen is het Extreme-Team (Utrecht) met daarin de twee vrouwelijke deelneemsters, aan deze monstertocht opgeveegd. Nog ‘maar’ 550 kilometers scheiden de onvermoeibare pedaalridders van de eindbestemming, camping Jablines ten noorden van Parijs. Halverwege de toer wordt het donker. Iris van Team Extreme heeft de bezemwagen opgezocht. Maag en darmstoornissen maken verder fietsen voor haar onmogelijk. Hoofdlampen worden opgezet, warme overkleding aangetrokken. Eenzame fietsers verdwijnen in de duisternis op weg naar de gevreesde klim bij Saint Gobain. Bij het ochtendgloren voelt deze slechts tweehonderd meter hoge heuvel als de Mont Ventoux. Zonder Dennis Straathof (Extreme Team, knieblessure) en René Zandkuijl (Team Rings, misselijk) beginnen de overgebleven rijders aan de loodzware slotkilometers. In de hitte worden de laatste restjes energie opgezocht. Een fikse regenbui zorgt op 25 kilometer van de meet voor enige afkoeling. In de snelst gereden ZOEPAR-tourtijd ooit, bereiken Marco, Wim en Alexander na 28 uur en 42 minuten de finish. “Dit is een heel lekker gevoel en dan in zo’n tijd. Het laatste stuk was het vooral op karakter doorbijten, zeker toen het ook nog ging regenen”, besluit Marco Opdam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Een goede voorbereiding is het halve werk
De deelnemers hebben de afgelopen maanden nogal wat zitvlees gekweekt. Toertochten die tot ver in de 200 kilometer op één dag gingen vormen de onontbeerlijke fietsbasis om een monstertocht als Zoetermeer - Parijs tot een goed einde te brengen. Een gezonde dosis doorzettingsvermogen is daarbij zeer welkom. De week voor de tocht hebben de meeste van de betrokkene rijders zich vol gestopt met koolhydraatrijke pasta’s. Op de ochtend van vertrek volstond een klein lichtverteerbaar ontbijt. Het heeft geen zin om volgepropt aan het vertrek te verschijnen. Een paar bruine boterhammen zijn dan een prima starter. Tijdens de tocht is het de kunst om met een bepaalde regelmaat te blijven eten en drinken. De volgauto’s puilen uit van de bananen, vloeibare voeding, sportdranken en marsen. Verder hebben de begeleiders ontbijtkoek voor de broodnodige energie en water, heel veel liters water bij zich. Tijdens de ravitaillering vormen de verse fruitsalades en pasta’s een heerlijke maaltijd. Om de nachtelijke uren door te komen gaat de befaamde cup-a-soup mee. Bovendien neemt iedere rijdster of rijder een eigen geheim wapen mee. Voor wie in de strijd tegen de man met de hamer toch nog hongerklop dreigt te krijgen zijn er de onmisbare zakjes mierzoete energie gel.


24/06/05

Team rings kamt met een zeer groot probleem. Danny (één van de rijders) heeft afgelopen week een zonnesteek opgelopen en ligt goed ziek op bed. een arts is nu druk bezig om Danny fit te krijgen voor zaterdag. De gezonde instelling van Danny heeft goed vertrouwen in een tijdig herstel.
laten we het hopen!!!


23/06/05
Henk Sepers, een reporter van de Haagsche Courant, zal zaterdag aan de start verschijnen in wieleroutfit. Het is de bedoeling dat hij met een van de teams tot aan Schoonhoven mee fietst om een stukje ZOEPAR-tour 'te proeven'. Een erg leuk initiatief.


04/06/05

NIEUW BERICHT MET TERUGWERKENDE KRACHT: Om vijf uur gaat de wekker. Ik hoor de regendruppels tegen het raam tikken en ik denk: “ nee, ik ga niet”. Maar aangezien de 25ste juni ook gestart zal moeten worden met slecht weer, weet ik me voldoende op te peppen om te gaan starten aan Utrecht-Freyr 2005.
Sinds mensenheugenis al wordt deze fameuze wielerklassieker voor klimmende fietsers en fietsende klimmers verreden. Nou... bijna sinds mensenheugenis dan... maar 30 jaar is toch ook al heel erg lang... En niet voor niets bestaat de tocht al zo lang. Hij is immers immens populair en haalt het beste in de mens naar boven. De schier oneindige afstand lijkt onoverkomelijk maar toch zet je door. Het weer zat niet mee. Maar toch konden we de laatste 80 km in de zon fietsen. Hoewel 270 fietskilometers de nare eigenschap hebben een wat vermoeid gevoel in de benen achter te laten, overheerst bij het passeren van de streep slechts een groot overwinningsgevoel. Echter wij realiseerden ons dat we voor de zoepar –tour nog niet eens op de helft zijn. <voorbereidingen Extreme Team, red.>

16/06/05

Marco Opdam gaat definitief mee met het team 'Zo lang we trappen komen we verder'. Verder zijn de teams enthousiast bezig met trainen, het werven van sponsors en het wellicht binnen halen van teams voor editie 2006! Zo wordt er dus al lekker vooruit gekeken, terwijl de monstertocht dit jaar nog moet plaatsvinden. Kijken of iedereen nog net zo enthousiast is na zonsopgang op zondag (dan slaat de bekende man met de hamer pas echt hard toe). Voor iedereen: veel succes en tot zaterdag! Start: 09:00 uur. Publiek is welkom vanaf 08:30 uur bij de kantine van sv Gemini.

10/06/05
Een trieste dag voor de organisatie van de ZOEPAR-tour en enkele deelnemers. Het team van Jody Bouchez (ekrisexclusief.nl) en Marco Opdam zullen niet aan de start verschijnen in verband met blessures binnen het team. Ook deelnemer Kees Raateland van 'Zo lang we trappen komen we verder' moet in verband met een blessure opgeven (hij zal wel als organisator/begeleider mee gaan met de tour). Twee positieve punten zijn dat Jody volgend jaar wel aan de start verschijnt met z'n team en hun inschrijfgeld zal verdubbelen voor stichting Doe Een Wens. Het tweede positieve punt is dat Marco Opdam hoogstwaarschijnlijk dit jaar zal aansluiten bij het team 'Zo lang we trappen komen we verder', zodat hij toch de sportieve uitdaging aan kan gaan.

24/05/05
Deelname van een zesde team is een feit! Dennis van den Dries dat onder de naam 'Go Fast' deel zal nemen heeft zich als eerste via de website ingeschreven (wellicht een voorteken voor de einduitslag?). Tevens is de naam van het team van Dennis Straathof bekend: 'Extreme-Team'.


17/05/05

Team Limburg heet voortaan Ekrisexclusief.nl. Voor meer informatie over deze sponsor surft u naar www.ekrisexclusief.nl.

17/05/05
Het lijkt erop dat er dit jaar een zesde team mee gaat doen. Dennis van den Dries is fanatiek bezig om een team bij elkaar te krijgen en sponsors te werven. Hij en zijn waarschijnlijke teammaatje gebruiken de ZOEPAR-tour als 'trainingsritje'. Zij bereiden zich voor op een tocht die vele malen zwaarder is dan de ZOEPAR-tour en die door slechts enkelingen ter wereld wordt uitgefietst: Le Tour Direct. Een 4000 km non-stop cycling challenge. Voor meer informatie klik hier
.

06/05/05
Na een eerste 'sponsorronde' hebben de volgende bedrijven zich wederom bereidwillig opgesteld: Dump Van Herwijnen Outdoor Store
, Party Point Feestartikelen, Blomsma Groep, Foto Linthout, Ultimate Zeef- en Textieldrukkerij en Kinkel Tweewielers. Wij danken hen bij voorbaat voor hun steun en hopen dat andere bedrijven spoedig volgen. Mede door deze trouwe sponsors hebben we in de afgelopen edities ruim 13.000 euro bijeen gefietst voor stichting Doe Een Wens!

06/05/05
Persbericht in Streekblad Zoetermeer:
Monsterfietstocht voor stichting Doe Een Wens. Zoetermeer - De ZOEPAR-tour is een jaarlijkse monsterfietstocht van Zoetermeer naar Parijs die in het teken staat van een goed doel. Deelnemers aan deze monstertocht zitten ongeveer 600 kilometer zonder te slapen op de fiets, een tocht waar ze met veel doorzettingsvermogen zo'n 34 uur over doen. <<
download persbericht>>

06/05/05
Het team van Arie van der Giesen en Leon Scholte leek uitgebreid te gaan worden met een derde fietser. Frans Selhorst uit Bennebroek had zich enthousiast aangemeld om het team te versterken en mee te fietsen naar Parijs. Helaas! Nog voor de eerste gezamenlijke training werd Frans aangereden door een auto en liep hij een beenbreuk op. In 2006 hoopt Frans echt van de partij te zijn. Wij wensen Frans een voorspoedig herstel toe en wellicht tot ziens bij de start van de ZOEPAR tour 2005.


02/04/05
De eerste publiciteit (landelijk!) is een feit. De redactie van WielerRevue is zo vriendelijk geweest informatie over de ZOEPAR-tour te publiceren. Dit geeft aan dat de tour voor een groter publiek een uitdaging kan zijn en in 'aanzien' stijgt. We zijn benieuwd hoeveel reacties (teams/sponsoring) het oplevert.


Publicatie WielerRevue

31/03/05
En team heeft aangegeven het dit jaar niet voor elkaar te krijgen om mee te doen aan de ZOEPAR-tour. Hierdoor blijven er 5 teams over die, na onlangs contact te hebben gehad, op 25 juni aan de start zullen verschijnen!


15/02/05
Niet alleen de ZOEPAR-tour brengt geld bijeen voor stichting Doe Een Wens door te fietsen, ook SPINNING AROUND THE WORLD. Dit is een spinningmarathon dat plaats vindt op zaterdag 19 maart 10.00-16.00 uur in Waddinxveen. Ook enkele bekende Nederlanders zullen zich de benen uit het lijf trappen. Voor meer informatie, klik hier.

11/02/05
Het team van Arie en Leon, dat 2 jaar geleden ook deelnam, heeft een eigen site gemaakt voor het werven van sponsors. De organisatie van de ZOEPAR-tour heeft ruimte gemaakt op de site om websites van andere teams te plaatsen. Links in het navigatie menu onder de button Teams treft u een overzicht van de teams die tot dusverre hun site hebben gekoppeld. Heeft u ook interesse, neem dan contact op met de organisatie.

01/02/05
Sinds de editie van vorig jaar hebben diverse teams zich officieus aangemeld om mee te doen in 2005. Dit is meestal het gevolg van de enthousiaste verhalen van fietsers en begeleiders. Ieder heeft zo z'n eigen verhaal, want tijdens de tour gebeurt er altijd wat. Voor een overzicht van de teams klik hier.